NTNU hevder seg i utdanningseliten i Europa gjennom tildelingen av Norges aller første Kunnskapsallianse.

Dette er en av få ordninger der norske institusjoner konkurrerer internasjonalt om utdanningskvalitet.

Det har lenge vært en kunnskapspolitisk målsetning i Norge å få tildelt disse prestisjetunge EU-midlene for å styrke norsk utdanning. Nå har endelig en norsk institusjon lykkes i den tøffe konkurransen blant de fremste universitetene og høyskolene i Europa.

Harald Nybølet

NTNU har også fått tildelt midler til et prosjekt innenfor det høythengende programmet Jean Monnet. I tillegg koordinerer NTNU Strategiske partnerskap, og er også partner i Erasmus Mundus, et europeisk samarbeids- og mobilitetsprogram for fellesgrader.

– EUs utdanningsprogram Erasmus+ er det største virkemiddelet for kvalitetsutvikling i høyere utdanning i Norge. Vi gratulerer NTNU med resultatene i årets utlysning. Samtidig skulle vi gjerne sett at andre norske institusjoner i større grad tar i bruk bredden av muligheter programmet, sier Harald Nybølet, direktør i Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning.

Harald Nybølet, direktør i Diku

Les mer her….

Årets store prosjektbegivenhet Prosjekt 2018 arrangeres på Meet Ullevaal, Oslo 7. november. Har du meldt deg på? Program og påmelding.