Fikk du ikke med deg Astrid Renata van Veen og Bo Terje Kalsaas  i vår serie Populærformidling av forskning i mars?  Fortvil ikke.  Nyinnspilt podcast i samarbeid med Alexander Strand i Prosjekteffekt-podden er tilgjengelig nå.

Professor emeritus Bo Terje Kalsås fra UiA er gjestevert og sivilarkitekt Astrid Renata van Veen fra Snøhetta er gjesteforeleser. I samtalen snakker de om hvordan en erfaren sivilarkitekt tenker og jobber for å skape verdier i komplekse byggeprosesser. Vi blir også litt nærmere kjent med de to.

Bo Terje har de siste årene forsket med stor interesse på prosjekteringsprosesser og gjennomføringsmodeller, og er opptatt av bl.a. begreper som læring, kompleksitet, samspill og samhandling, verdiskaping og prosjektering til kost. Han har bidratt og vært forfatter på en rekke bøker, der den siste er Lean Construction fra 2017. Han er nå med i forfatterteamet som skriver bok om prosjekteringsledelse, sammen med Astrid og flere.

Astrid sin lederfilosofi er solid forankret i interesse for menneskelige ressurser; hun er en utmerket relasjonsbygger og evner å optimalisere den enkeltes erfaring og ekspertise til profesjonell samhandling for prosjektets beste. Hennes prosjekter kjennetegnes ved et samarbeidsklima som åpner for mangfoldighet, tar i bruk riktig spenn av verktøy og framelsker kunnskap i kombinasjon med en god porsjon raushet og dyp respekt for profesjonene.

 

 


Prosjekteffekt er en platform levert av T-2 Prosjekt Vest AS. Prosjekteffekt er et tiltak for refleksjon, erfaringsdeling og læring om prosess og ledelse i prosjekter. Laget av prosjektfolk for prosjektfolk.

Pst…   Snart siste frist til å få med seg Årets Prosjektkonferanse